Tamturbolla on komeaa esiteltävää messutapahtumissa ympäri maailman: suurnopeustekniikalla toimiva turbokompressoriuutuus kuluttaa noin viidenneksen vähemmän sähköä kuin perinteiset mallit. Ison ja painavan kompressorin kuljettaminen messuille on kuitenkin ikävän työläs ja kallis prosessi.

Supernopeaa turbosäästöä!

”Kone on kaksi metriä kanttiinsa. Sen paikalle rahtaamiseen tarvitaan voimaa, polttoainetta ja tuhansia euroja. Pelkästään messutapahtumien monopoliasemasta nauttivat logistiikkapalvelut voivat maksaa useamman tuhatlappusen, jotta kone siirtyy rekasta ständille”, lataa Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki.

Kertaluonteisten näyttelykoneiden tullimuodollisuudet voivat olla kaukomailla työläitä ja tullikäsittelyn aikataulutkin epävarmoja. Keväällä 2018 Brasilian messujen alla ilmeni riski, että paikalle rahdattava kone ei kenties ehtisikään messuille. Pulkki otti yhteyttä Wakeoneen todettuaan, että taitaa olla paras rahdata kone messuille ympäristöystävällisesti iPadillä, salkussa kantaen.

Brasilian Sao Paolossa supernopeuskompressori esiteltiinkin jo tabletilla pyöritellen. ”Se oli oikea ratkaisu tähän tarpeeseen. XR Showroomin toteutus on hieno ja vaikuttava elämys myös messukävijälle. Se mahdollistaa koneen monipuolisen esittelyn ilman fyysisen, monen tonnin painoisen koneen kuljettamista paikan päälle. XR Showroom on kokonaisuutena erittäin selkeästi hintansa väärti”, Timo Pulkki sanoo tyytyväisenä.

Lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntävän XR Showroom -sovelluksen avulla messuvieras voi tutkia oikean kokoista konetta kaukaa, läheltä – ja jopa sisältä! Tabletilla tai kännykällä käytettävään sovellukseen ladataan koneen CAD-suunnitelmat, jotka sovellus muuttaa sormin pyöriteltäväksi 3D-malliksi. Vielä mallintamiseen tarvitaan hieman wakeonelaisten käsityötä, mutta tulevaisuudessa sekin on automatisoitu.

XR Showroom puristi messukustannukset minimiin

Siinä missä tamperelaisen Tamturbon täysin öljytön kompressoriuutuus säästää öljyn lisäksi sähköä, säästää Wakeonen kehittämä XR Showroom turbokompressorin esittely- ja myyntikuluja.

”Säästöt yhden messumatkan osalta voivat olla jopa 10 000 euroa. Sen verran olisi maksanut kompressorin kuljettaminen Brasiliaan, rekalla messukeskukseen, siirrot rekasta messuständille, kuljetuslaatikoiden säilytysmaksut ja kaikki järjestelyyn liittyvät kulut ja ajankäyttö”, Pulkki toteaa.

”Olemme saaneet kiitoksia erittäin hyvästä esittelystä, koska normaaliin, tietokoneella katsottavaan 3D-malliin verrattuna sovelluksen avulla näkee karkeasti koneen fyysiset mitat tabletin läpi, osana ympäröivää todellisuutta. Meidän koneidemme kompakti koko on tärkeä kilpailuetu, ja on hienoa, että voimme sitä sovelluksen avulla niin konkreettisesti korostaa ja esitellä”, Timo Pulkki kertoo.

Vau, voiko näinkin tehdä!

Sovelluksella on näppärä esitellä magneettilaakeroituja moottoreita ja muita kompressorin ydinkomponentteja. Pulkin mukaan koneen esitteleminen tabletin avulla on huomattavasti houkuttelevampi ja mielenkiintoisempi ratkaisu kuin pelkkä esitteiden tai flyereiden jakaminen messuvieraille. Yleisin messuvieraan kommentti onkin, että vau, voiko näinkin tehdä – tämähän toimii!

”Fyysinen kone paikan päällä on tietysti paras ratkaisu, mutta todella kallis. Rahan lisäksi kuljetusjärjestelyt vievät kauheasti aikaa. Tabletti taas kulkee salkussa tai vaikka kädessä kantaen koneeseen ja messuständille.”

Ohjelmistotalo Wakeone saa kiitosta konealan tarpeiden ymmärtämisestä. ”Ihan täysin ymmärtävät liiketoimintaamme ja tarpeitamme. Wakeonelaiset ovat selvästi ennenkin toimineet valmistavan teollisuuden kanssa. XR Showroomin toteutus tukee myyntityötämme ja muutenkin yhteistyömme on sujunut loistavasti. Mielelläni suosittelen XR Showroomia koneita valmistavalle tai markkinoivalle yhtiölle, jolle niiden kuljettaminen on haastavaa”, Timo Pulkki toteaa.

Jaa artikkeli: