Putkentyöstöratkaisujen erikoisasiantuntijayritys T-Drill kiertää parikymmentä messutapahtumaa vuodessa. Tapahtumissa esitellään valikoidusti koneita yrityksen laajasta tuotevalikoimasta, johon kuuluu esimerkiksi teolliset katkaisu-, kaulustus- ja laipoituskoneet sekä joustavat valmistusjärjestelmät. Osa ratkaisuista on asiakkaille kustomoituja erikoiskoneita.

Miten esitellä messuilla jotain, mitä ei vielä ole olemassa?

”Valmistamme useampia eri ratkaisuja putkentyöstöön, kuten kaulustamiseen ja laipoitukseen. Pääasiassa toimitamme vakiokoneita, mutta tarjoamme myös täysin asiakasräätälöityjä ratkaisuja.

Isommilla messuilla laajan tuotevalikoiman esitteleminen onnistuu kattavammin, mutta pienemmillä tilanpuute tuo haasteensa. Lisäksi jotain konetyyppiä voi olla olemassa vain yksi, joka on jo asiakkaan tuotantokäytössä. Tämän takia esittelemme messuilla laajaa konevalikoimaamme virtuaalisen (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) keinoin”, kertoo T-Drillin markkinointikoordinaattori Jessica Ekola.

Ensimmäisen kerran T-Drillin koneita esiteltiin VR- ja AR-sovelluksen avulla Tampereen Konepajamessuilla maaliskuussa 2018. Kokemukset XR Showroom -sovelluksesta olivat niin hyvät, että esittelykäyttöä jatkettiin Saksassa Tube-messuilla, joka on T-Drillille tärkeä asiakkaiden kohtaamispaikka.

XR Showroom -sovellus

”Koneen tutkiminen virtuaalisesti on messukävijöille uutta. VR-lasien pukemisessa on vielä selkeä kynnys, ja niiden kokeilemista hieman arastellaan. XR Showroomin lisättyä todellisuutta hyödyntävä tablettisovellus on konkreettisempi ja helpommin lähestyttävä. Kävijöiden mukaan on siistiä, kun konetta voi katsella tabletilta haluamastaan kulmasta ja jopa sisäpuolelta. Tämä on ominaisuus, joka ei edes paikalle rahdatun koneen kanssa ole mahdollista”, Jessica Ekola kertoo.

Tabletin avulla koneen esitteleminen on selkeää ja visuaalista.

”Mittakaava on asiakkaalle aina tärkeää, ja siksi näytämme laajennetun todellisuuden avulla koneen myös sen todellisessa koossa. Esittelemme, mitä on missäkin, sekä koneen liikutteluratkaisuja. Tabletin kanssa voi liikkua asiakkaan luo, eikä tarvitse odotella ständillä, että joku saapuisi siellä olevan koneen viereen.”

T-Drillillä on, kustannussyistä, ollut monesti messuilla esiteltävänä lähinnä pienempiä käsikoneita.

”Kävijät, jotka ovat nähneet meidät messuilla, eivät välttämättä tiedä, että meillä on myös isoja teollisuuskoneita. Nyt voimme kerralla näyttää, että meiltä saa korkealaatuisia ja automatisoituja koneita kaikenlaisiin tarpeisiin. XR Showroomin etu valokuviin ja videoihin verrattuna on se, että sen avulla pääsee lähemmäs konetta, ja sovellus tuo konkreettisemmin esille koneen ominaisuudet. Mielestäni sovellusta voisi hyödyntää laajemmin muillakin aloilla”, sanoo Ekola.

Kustannustehokasta koneiden esittelyä

Messutapahtumiin osallistuminen vaatii T-Drilliltä aina paljon valmisteluja, ennen kuin messuhallin ovet aukeavat. Esittelytuotteista käsikonekokoinen kaulustuskone on vielä suhteellinen kätevä kuljettaa, ja mahtuu pienemmällekin messuständille. Suuremmat koneet vaativat viikkojen rakennustyön ja isot ständit.

”Demokäyttöön tarkoitettujen koneiden rakennustyön lisäksi messukuluiksi on ennen täytynyt budjetoida myös messuosaston rakentaminen, ja näihin kuluvat lukuisat työtunnit. Koneiden rahtimaksut ovat aina tuhannesta eurosta ylöspäin.”

Tabletin esittelytilanteessa ei aina ole lähettyvillä myyjää, joka tietää tarkemmat konefaktat. Siksi T-Drill aikoo seuraavaksi lisätä sovellukseen tarkempia tietoja esiteltävistä koneista. Ennen Tampereen Alihankintamessuja T-Drillin XR Showroomiin päivitetään koneiden tekniset ja toiminnallisuustiedot wakeonelaisten avustuksella.

”Wakeonelaisten kanssa toimiminen on vaivatonta ja helppoa. Mutkattomat ja helposti lähestyttävät wakeonelaiset tarttuvat aina nopeasti asioihin”, sanoo Jessica Ekola, markkinointikoordinaattori, T-Drill Oy.

Jaa artikkeli: