Alikon tuotteista vain pienimpiä särmäreitä on ollut mahdollista kuljettaa esimerkiksi messutapahtumiin esiteltäviksi. Asiakkaiden luona tapahtuneet tuote-esittelyt on hoidettu esitteiden ja videoiden avulla, mutta syksyllä 2018 avuksi otettiin Wakeonen XR Showroomin lisättyä todellisuutta hyödyntävä AR-sovellus, jonka avulla konetta voi tarkastella tabletilta sen kaikilta puolilta – myös sisältä.

Uudella teknologialla vauhtia asiakkaan päätöksentekoon

Aliko Oy on kotimainen perheyritys, joka valmistaa levyntyöstökoneita konepajateollisuudelle. Yrityksen myymät koneet painavat jopa satoja tuhansia kiloja, ja suurimmilla koneilla on pituutta komeat 14 metriä. Alikon tuotteista vain pienimpiä särmäreitä on ollut mahdollista kuljettaa esimerkiksi messutapahtumiin esiteltäviksi. Asiakkaiden luona tapahtuneet tuote-esittelyt on hoidettu esitteiden ja videoiden avulla, mutta syksyllä 2018 avuksi otettiin Wakeonen XR Showroomin lisättyä todellisuutta hyödyntävä AR-sovellus, jonka avulla konetta voi tarkastella tabletilta sen kaikilta puolilta – myös sisältä.

”AR-sovellus on ollut meille hyvin käytännöllinen apu myynti- ja markkinointipuolella. Kyllä minä väitän, että kun asiakas pääsee hahmottamaan koneen mitat omassa tilassaan, ja pystyy tutkimaan hyvinkin yksityiskohtaisesti kaikki tekniset ratkaisut, se helpottaa ja nopeuttaa paljonkin asiakkaan päätöksentekoa”, toteaa Aliko Oy:n myyntipäällikkö Timo Valtanen.

Enemmän irti myyntimateriaaleista

Wakeonen ja Alikon suhde Harri Lammin kylmäsoitosta yritysten lämpöiseen kumppanuuteen eteni varsin suoraviivaisesti.

”En ollut missään vaiheessa miettinytkään tällaista työkalua, ennen kuin Harri soitti minulle. Sovimme tapaamisen Wakeonen showroomiin, sillä halusin ehdottomasti katsoa tämän kortin. Kustannukset yllättivät positiivisesti, sillä kuvittelin, että ne olisivat olleet paljon isommat. Voin sanoa ihan pelkästään jo ensimmäisten asiakaskäyntien perusteella, että investointi kannatti. Saamme nykyään paljon enemmän irti myyntimateriaalista kuin ennen”, Valtanen kertoo.

AR-sovelluksen avulla Aliko pystyy esittelemään konevalikoimaansa asiakkailleen entistä monipuolisemmin. Isoimmat koneet ovat yksilöitä, mutta video- ja esitemateriaalit eivät ole konekohtaisesti joustaneet. Nyt Alikon suunnittelija voi itse ladata tietyn koneen suunnittelumallin XR Showroomin järjestelmään, ja saada joko tabletilla tai virtuaalilaseilla katseltavan mallin mistä tahansa yrityksen koneesta.

”Malli on aina yks’yhteen koneen kanssa. Asiakastapaamisessa minulla on mukana tabletti, jonka AR-sovelluksella voidaan istuttaa kone suoraan asiakkaan halliin. Moni tajuaa vasta siinä vaiheessa, minkä kokoisesta koneesta on kyse. Sovellus on hyvä työkalu myös asiakkaan tarpeen kartoittamiseen. Sovelluksen avulla olemme päässeet asiakkaan kannalta oikeaan lopputulokseen, sillä jos tarvitaankin malliamme pienempi kone, olemme tehneet sellaisen”, Timo Valtanen toteaa.

XR-teknologiat laajemminkin käyttöön

Aliko aloitti AR-sovelluksen käyttämisen Alihankintamessuilla ja asiakaskäynneillä syyskuussa. Marraskuuhun mennessä tilaukseen oli jo laitettu XR Showroomin VR-sovellus ja virtuaalitodellisuuden katseluun sopivat laitteet, jotka Wakeone toimitti kokonaispalveluna.

”Pakettiin kuuluu kaikki, eli kannettava tietokone, joka jaksaa pyörittää malleja sekä VR-lasit ja muut laitteet. Olisin toki voinut niitä metsästää ja ostaa itsekin, mutta sovin Harrin kanssa, että hän toimittaa meille heidän mielestään järkevät laitteet. Heillä on niistä parempi näkemys ja tietotaito. Hyvää, asiantuntevaa ja ostajan näkökulmasta helppoa palvelua. Saimme Wakeonelta myös VR:n käyttöönottokoulutuksen, eikä sekään vaikealta järjestelmältä vaikuttanut”, tuumaa Timo Valtanen, myyntipäällikkö, Aliko Oy.

Jaa artikkeli: